Loading...
divinerealms.org
Click to copy IP
Loading...
discord.gg/cgYrsP4Z97
Click to join
Avatar
Welcome to Divine Realms!
To join our community, please login or register!
Internet Explorer: Internet Explorer is not supported. Please upgrade to a more modern browser.
Žurnal Slajma - Četvrto izdanje (7.10.2022.)
12 minute read
ImZozp

Žurnal Slajma (ŽS) - Četvrto izdanje - petak, 7. oktobar 2022.

Uredili jesusimazenjoyer, LeptirNaStruju, IzanhanFranz

 

Dobrodošli u novi dio Žurnal Slajma gdje možete pročitati zanimljivosti, sažetke pa i nagrade od prethodna dva kola Svebalkan i Challenge Lige. Donosimo vam detaljne informacije o utakmicama i stanju na ligaškim tabelama u slučaju da niste u toku. Polako ulazimo u završetak ove sezone i već imamo dve stavke određene zasigurno u obe lige.

 

                                                                                                             

 

    Svebalkan - Sedmo i osmo kolo sezone Septembar-Oktobar    

 

NK Prokosovići 3-0 Red Devils FC

Utakmica je okončana rezultatom 3-0 u korist Prokosovića nakon što se ekipa RDFC nije pojavila u dovoljnom broju. Ili u ikakvom broju uopšte.

 

MNK Čelik 2017 0-2 Red Bull Avizon

Subota, 1.10.2022. 17:30

                                  Alfayy 15', 20+2'

MOTM: Alfayy (ST, RBA)

Na Bilinom polju igrana je utakmica Čelik - Red Bull. Utakmicu je kontrolisao kompletno Red Bull Avizon - glavni čovek je bio Alfayy, bivši kapiten Čelika. Na poluvremenu je bilo 0-0 - gostujuća ekipa nije uspela pronaći put do mreže iza LeptiraNaStruju, koji je imao odlične intervencije i bio glavni razlog zašto se utakmica nije završila većim brojem golova. Trebalo je nešto magično da se desi da se postigne gol Leptiru, delovalo je - a Alfayy je nastupio na scenu tu u petnaestoj minuti, kada je dobio loptu iza leđa od strane jezkaha, okrenuo qRejzeRa, stvorio sebi prostor na levom krilu i odlučio se da udari lep volej u dalji ugao sa 25 blokova koji je završio u maloj mrežici. Drugi gol i finalni pao je u drugoj minuti nadoknade vremena - Alfayy je zatresao mrežu nakon centaršuta od golaut zida od strane jezkah. U susretima ove dve ekipe ove sezone, bilans je 1 pobeda Čelika, 1 nerešeno i 1 pobeda Red Bulla - takođe i u hronološkom redu.

 

Red Devils FC 0-0 Red Bull Avizon

Utakmica je okončana rezultatom 0-0 nakon što se nijedna od ekipa nije pojavila u dovoljnom broju...

 

NK Prokosovići 1-0 MNK Čelik 2017

Nedelja, 2.10.2022. 17:30

amirbrudq 10'

MOTM: -

Utakmica 8. kola, Bosanski derbi, završila je pobjedom NK Prokosovića s elegantnih 1-0 te su tako sjeli na 2. mjesto lige i izjednačili se sa Red Bullom Avizon. Čelik je ušao u utakmicu bez igrača koji im je jedan od najbitnijih - matkq, koji je utakmicu propustio zbog crvenog kartona. Na samom početku utakmice lopta je završila u mreži NK Prokosovića tako što je branič Čelika qRejzer sa centra zabio pogodak. Pogodak je poništen i kickoff je bio ponovljen. Iako rezultatski se čini da utakmica nije bila zanimljiva, itekako jeste.  NK Prokosovići su nizali šanse i šuteve ali skoro sve je obranio golman Čelika, stari odlični KOMKO190 koji je odigrao svoju prvu utakmicu nakon 2 sezone. Naravno, treba pohvaliti i golmana k0sta1 koji je sa druge strane terena branio boje NK Prokosovića i zaradio si clean sheet. U 10. minuti ekipa NK Prokosovića zabija vodeci (i jedini) pogodak na utakmici. Strijelac je bio amirbrudq koji je poslao neobranjiv šut iz ugla, sličan onome od Dženana u YugoKupu. Kasnije je Čelik krenuo sa jakim pritiskom jer su pobjedom ili remijem mogli osigurati titulu Svebalkana, ali neuspješno. U zadnjem napadu su se nizale šanse, čak je golman Čelika KOMKO190 sa gola šutnuo ali lopta je pogodila prećku. Čelik je idalje vodeća momčad te će im u 9. Kolu čak i remi protiv RDE osvojiti titulu. Čelik do kraja sezone neće moći računati na qRejzeRa, koji je dobio 2 žuta u ovoj utakmici, te LeptiraNaStruju koji je nanizao 2 žuta u prethodne 2 utakmice. Čelik se, dakle, zasad bori čak za 2 trofeja kako su i u finalu FCFA Kupa, dok se  NK Prokosovići bore sa RBA za vicešampionsko mesto lige kako je Čelik zasad nedostižan.

 

    FCFA Challenge Liga - Sedmo i osmo kolo sezone Septembar-Oktobar    

 

FK Mornar Bar 2-0 FK Slávia Kovačica

Subota, 1.10.2022. 17:30

Run4Life_ 13'

PeKo00 15'

MOTM: -

Duel u Baru koji je otvorio pretposlednji vikend FCFA Challenge Lige se igrao između domaćeg Mornara i slovačkih banaćana Slávie. Utakmica je bila poprilično jednaka, prvo poluvreme je odigrano u velikom lagu servera, gde je TPS pao nisko koliko i do 15 (u odnosu na običnih 20), tako da je sasvim opravdano da nismo videli golove u prvom delu utakmice kako je lopta bila u igri manje nego od predviđenih 10 minuta za poluvreme. Mornar je pravio šanse tokom utakmice više od svojih protivnika, no igrač utakmice po glasanju navijača, makedonski golman Slávie dan1zz je imao par fantastičnih parada u svom rukavu. Njegova mreža je probijena tek u 14', gde je Run4Life\_ povukao fines šut sa ivice 16 u dalji levi ugao gola nakon lošeg raščišćavanja u fazi odbrane gostiju. Pre izvođenja sa centra, Mornar je tu napravio izmenu i ušao je ispostaviće se strelac drugog dva minuta kasnije, PeKo00, koji je ponovo iskoristio grešku nakon izbijanja SLK, lopta se odbila od todoora8 nazad ka golu, PeKo00 je preuzeo loptu, gađao dalji ugao, ali iako je dan1zz odbranio to, od njegove ruke lopta je završila u mreži za duplirano vođstvo crnogorske ekipe. Slávia je imala kompletnu inicijativu nakon drugog primljenog pogotka - no rezultat je ostao Mornar 2 Slávia 0. Ovime je Mornar privremeno prešao na prvo mesto na tabeli Challenge Lige - 1 poen iznad Mjøndalena ali i sa utakmicom više, kako je MIF svoju utakmicu bio pomerio.

 

IFK Zozpstad  0-5 Mjøndalens IF

Nedelja, 2.10.2022. 16:30

                                                                                       trifiiii_ 1', 9'

                                                                                       Vlaja 6', 17', 18'

MOTM: -

Utakmica 7. kola koje je bila prebačena sa subote u nedelju održala se u 16:30 u Zozpstadu. Utakmica je počela jako loše za IFK kada je MIF preko trifiiiija došao do vodstva odmah u prvom napadu nakon lošeg ulaska obrane IFK-a u utakmicu. Nakon lošeg starta, IFK se poboljšao u igri, ali im to nije bilo dovoljno da se vrate u igru pa su primili gol u 7' minuti igre od strane Vlaje nakon loše reakcije golmana IFK-a bogoljuba12 koji je nakon tog primljenog gola odustao od utakmice i pobrao žuti karton radi pisanja u chatu. Zozpstad do poluvrijemena nije izdržao pa su nakon još jedne loše reakcije bogoljuba12 Mjøndalenovi igrači došli do trećeg pogotka od strane trifiiiija i tako na poluvrijeme otišli s rezultatom IFK 0-3 MIF. Na poluvrijemenu je nastupila izmena na golu domaćih - umjesto bogoljuba12 otišao je Mrko188 na gol, a umjesto bogoljuba12 na teren ušao Suljo97. Ali ni te promjene na poluvremenu nisu pomogle Kamraterni da se vrati u igru i tako su do kraja utakmice pala još dva gola od strane Vlaje za konačnih 0-5 i s tim golovima pri kraju Vlaja je došao do hattricka na ovoj utakmici. Ovime je zapečaćena sudbina Idrottsföreningen Kamraterne Zozpstad - zvanično su ispali iz FCFA Challenge Lige sa sramotnim skorom od 0-0-7.

 

Mjøndalens IF 3-1 FK Slávia Kovačica

Nedelja, 2.10.2022. 17:30

Vlaja 1', 11', 17'       todoor8 15'

MOTM: Vlaja (ST, MIF)

Duel u Drammenu krenuo je bleskavičavo - u prvoj minuti Vlaja postiže pogodak u 90 za 1-0 za lidere na tabeli. Do poluvremena, Slávia je stvorila par prilika i ugrozila momke u braon dresovima, ali su strane promenjene sa rezultatom 1-0. Kao i na početku prvog, Vlaja postiže za 2-0 i u prvoj minuti drugog poluvremena. SLK je uspeo naći put nazad u meč - strelac pozajmljeni todoor8 na asistenciju D1m1Tr1Ja u petnaestoj minuti, ali je već u 17' restaurirano vođstvo od 2 gola i Vlaja je zapečatio meč sa hettrikom. Mjøndalen je sa ovim trijumfom na 21 poen i idu na najvažniju utakmicu u Challenge Ligi, koja je presudna u njihovom pohodu na elitni rang - gostovanje Mornaru od 18:00 u subotu.

 

 

IFK Zozpstad 0-7 FK Mornar Bar

Nedelja, 2.10.2022. 18:30

                          ItzKerim 2', 5'

                          PeKo00 8'

                          ZEKSON 11', 18', 20'

                          Run4Life_ 16'

MOTM: ZEKSON (CB, MOR)

Dva sata nakon što su odigrali zakašnjeli duel protiv MIF i nakon što su saznali da su ispali iz lige, Kamrati imali su utakmicu 8. kola protiv Mornara. Utakmica je počela pogotkom ItzKerima u 2' minuti utakmice s time je IFK drugu utakmicu za redom počeo utakmicu s ranim rezultatskim deficitom. U 5. minuti ItzKerim po drugi put u utakmici dolazi do gola za 0-2, a samo 3' minute kasnije zabija i rezervista PeKo00 za 0-3 s kojim rezultatom smo došli do poluvremena i napomena da je u istoj minuti na klupi direktor Mornara Run4Life_ dobio žuti karton. Drugo poluvrijeme započelo je pogotkom prethodno igrača IFK-a ZEKSONa u 11' za 0-4 i desila se zamjena u redovima Mornara, izašao je PeKo00 a ušao Run4Life_. U 15. minuti utakmice ZEKSON dobio žuti karton, a samo minutu kasnije Run4Life_ zabio za 0-5. I za dve trešnjice na torti, u 18. i 20. minuti ZEKSON zabio je još dva gola svojem starom timu i stime postigao hattrick. I zanimljivost sa ove utakmice je da, sa ovom pobjedom protiv IFK imaju šansu za titulu ako pobjede Mjøndalen u zadnjem kolu FCFA Challenge Lige S2 i da napomenemo za kraj da je prošle sezone baš IFK zeznuo Mornar da osvoje titulu - pobedom u Baru od 0-1 Kamraterne.

 

    Specijal nedelje    

 

Za ovu nedelju smo spremili kada su postizani pogotci ove sezone (do 8. kola, računajući 8. kolo). Uveli smo vođenje računa o minutaži pogodaka od ove sezone, te da vidimo - kada najčešće padaju golovi?

 

1' - 3

2' - 6

3' - 3

4' - 2

5' - 2

6' - 2

7' - 3

8' - 1

9' - 8

10' - 3

11' - 7

12' - 5

13' - 4

14' - 6

15' - 4

16' - 7

17' - 5

18' - 6

19' - 3

20' - 5

20+1' - 4

20+2' - 3

20+3' - 6

20+4' - 1

20+6' - 1

20+9' - 1

 

Neke od zanimljivosti u vezi ovoga:

Mjøndalen je postigao najviše golova od svih klubova u nadoknadi - čak 5.

Mjøndalen je jedini postizao golove u prvoj minuti utakmice.

Najviše golova palo je pri kraju prvog i pri početku drugog poluvremena, u 9', 10' i 11' utakmice. Čak 18% svih golova!

Red Bull Avizon postigao je gol u 3. minuti nadoknade čak 3 puta.

IFK Zozpstad je jedina ekipa koja nije uspela postići gol u nadoknadi vremena ove sezone. Takođe su i ekipa sa najmanje postignutih golova u prvom delu utakmice - samo 1, koliko ima i Red Devils FC.

Pola Red Devilsovih golova je postignuto u nadoknadi vremena.

Red Devilsi su jedini koji nisu uspeli ostvariti niz pogodaka u minutama ove sezone.

MNK Čelik 2017 i Mornar Bar su uspeli postići gol u svakoj minuti od 12' do 18'. To je najduži niz od svih klubova.

Slávia najčešće postiže gol u 9. minuti - 3 puta ove sezone su uspeli u tome.

Prokosovići su bili raznovrsni u minutama postizanja pogodaka, samo jednom su uspeli zabiti gol u istoj minuti - u pitanju je 11. minuta meča.

 

    Stanje na tabeli    

 

SVEBALKAN

# IME | Odigrane utakmice | Gol razlika | Poeni

1 MNK Čelik 2017 | 8 | +9 | 14pt

                                                      

2 NK Prokosovići | 7 | 0 | 9pt

3 Red Bull Avizon | 7 | -3 | 9pt

                                                      

4 Red Devils FC | 6 | -6 | 5pt

 

🏆 TRKA ZA TITULU SVEBALKAN:

MNK Čelik 2017 broj poena nakon 8 odigranih utakmica: 14

NK Prokosovići max moguć broj poena: 15 (1 zaostala utakmica)

Red Devils FC max moguć broj poena: 15 (1 zaostala utakmica)

Red Bull Avizon max moguć broj poena: 14 (2 zaostale utakmice)

 

🏆  Šanse za titulu Svebalkan po mišljenju ŽS: CEL 99,9% - RBA 0,01% - NKP 0,01% - RDE lim(x → -∞)%

🔻 Šanse za ispadanje iz Svebalkan po mišljenju ŽS: RBA 0,01% - NKP 0,01% - RDE 99,9%

 

Poslednje kolo:

MNK Čelik 2017 - Red Devils FC (Subota, 17:00)

Kako niko nije registrovan u ekipi RDFC-a, sve što Čelik treba da uradi je da se pojavi u dovoljnom broju na utakmici da bi matematički osigurao titulu Svebalkan. Ukoliko se pitate za scenario u kome Čelik gubi titulu, ovaj je najverovatniji: RDE se vrati učestvovanju u ligi, izgubi zaostalu utakmicu protiv NKP-a/RBA, pobedi CEL u poslednjem kolu a NKP pobedi RBA ili RBA pobedi NKP (ko god pobedi tu osvaja titulu). Najneverovatniji je: RDE se vrati učestvovanju ligi, pobedi zaostale utakmice protiv NKP i RBA i u poslednjem kolu protiv CEL i uspe da u te 3 utakmice popravi gol razliku na više od najmanje +8 (znači 15 golova). Postoje šanse za to, ali toliko male (praktički gledano, ne matematički) da ih mi procenjujemo na limit za funkciju x koja se približava negativnoj beskonačnosti.

Red Bull Avizon - NK Prokosovići (Subota, 17:00)

Faktički utakmica za sve, ali u teoriji utakmica ni za šta. Zapravo, utakmica za malo više kinte za plasman u ligi.

 

   

 

FCFA CHALLENGE LIGA

# IME | Odigrane utakmice | Gol razlika | Poeni

1 Mjøndalens IF | 8 | +21 | 21pt

                                                      

2 FK Mornar Bar | 8 | 9 | 19pt

3 FK Slávia Kovačica | 8 | -9 | 7pt

                                                      

4 IFK Zozpstad | 8 | -21 | 0pt

 

🏆 TRKA ZA PLASMAN U SVEBALKAN:

Mjøndalens IF trenutan broj poena: 24

FK Mornar Bar max moguć broj poena: 22

 

Poslednje kolo:

FK Mornar Bar - Mjøndalens IF

NE-PRO-PU-STI-VO! Ko pobedi ovde, ide u Svebalkan!

FK Slávia Kovačica - IFK Zozpstad

Hoće li IFK postati prvi klub u novoj istoriji lîga koji će zabeležiti skor od 0 poena?

 

Šanse za plasman u Svebalkan po mišljenju ŽS: MIF 50% - MOR 50%

 

    Trenutci nedelje    

 

GOL NEDELJE: Alfayy 15' (CEL 0-2 RBA)

Jako lepo uhvaćen volej u dalji ugao je gol ove nedelje po nama.

ODBRANA NEDELJE: LeptirNaStruju 18' (CEL 0-2 RBA)

Zapanjujuća refleksna odbrana udarca Alfayya sa bliske udaljenosti. Možete je pogledati na našem TikTok profilu.

IGRAČ NEDELJE: Vlaja (ST, MIF)

Vlaja je ponovo igrač nedelje po mišljenju urednika Žurnala Slajma. Dve utakmice, dva hettrika. Postao je prvi igrač sa dve nagrade ŽS Igrača Nedelje.

TRENUTAK NEDELJE: Povratak otpisanog

KOMKO190 stoji sve vreme u registrovanoj listi igrača Čelika i to čak kao kapiten, a nije igrao jako jako dugo... sve do ovog vikenda. Po mnogima najbolji golman u osmogodišnjoj istoriji servera, vratio se da brani boje Čelika u nedelju kako je LeptirNaStruju bio sprečen igranja zbog prikupljenih kartona.

 

                                                      

 

Hvala na izdvojenom vremenu i nadamo se da ćete nam se pridružiti i sledeće nedelje. Imate predloge? Javite se @jesúsimazenjoyer#6952 u DM.

Pozivamo vas da se pojavite na utakmice poslednjeg kola (pogotovo Mornar-Mjøndalen), utakmicu finala FCFA Kupa u nedelju u 20:00 a zatim i Ceremoniju sezone Septembar-Oktobar koja će se održati od 21:00. FCFA sprema nešto ogromno...

Ukinuto pravilo
Ukinuto pravilo
Shvatili smo da je ovo pravilo nepotrebno jer očekujemo od igrača da budu fp i trude se da priđu što bliže golu kako bi šutirali na gol.
Neeonn
1 minute read
FUT CRAFT migrated and merged!
FUT CRAFT migrated and merged!
FUT CRAFT has been migrated and merged into Divine Realms' community. Welcome aboard! IP Address: divinerealms.ga, version: 1.8.8.
Neeonn
1 minute read
Football in Minecraft
Football in Minecraft
Formerly known as ZozpFC and CoalBox, FUT Craft is a Minecraft Football server created in 2014 by ImZozp (now known as jesusimazenjoyer). FUT Craft was picked up by Divine Realms's Development team and has received updates (check out our repo)....
Neeonn
1 minute read